top of page
jaz-2019-3- transpar.jpg

Damjan Makovec
 
     Odraščal je v pokrajini, kjer se Slovenske gorice prelivajo v panonsko ravnino, kjer se odpira obzorje in srce. Pevska kultura je del družinske tradicije, zato mu je bila glasba položena že v zibko. Kot član mešane vokalne skupine Orfej iz Ljutomera je sodeloval v projektu Slovenski Madrigalisti pod vodstvom J. Boleta, eden od rezultatov projekta so tudi tri zgoščenke, ki so jih posneli za RTV Slovenija. Poleg glasbe se je že od zgodnjih otroških let ukvarjal tudi s folklorno dejavnostjo, in za dolgoletno delo prejel tudi srebrno Maroltovo plaketo.
      Po izobrazbi je diplomirani organizator manager (FOV - Kranj 2002). Leta 2016 pa je zaključil specialistični študij Pomoč u umetnostjo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.
      Vrhunec plesnega raziskovanja zanj prestavlja povabilo Gabrielle Roth na 5Rhythms Theacher Training. Leta 2008 si je pridobil mednarodno veljavno licenco 5 Rhythms Teacher pod vodstvom same snovalke metode G.Roth . Od takrat dalje vodi delavnice meditaciaje v gibenju  v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji, občasno tudi na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini, … Je tudi aktivni član 5Rhythms Global, ki je krovno združenje učiteljev te metode celega sveta.
     Radovednost in zanimanje za področje povezave med telesom in duševnostjo ga je pripeljalo tudi do izkustveno telesno orientirane psihoterapevtske metode HAKOMI®, ki temelji na čuječnosti. Triletno kurikularno izobraževanje je zaključil leta 2015 na Hakomi Institutu v Nürnbergu v Nemčiji pod vodstvom Halka Weiss in Helge Holzapfel. 

Damjan Makovec
Lasse das Licht An (text+musik)_PNDamjan M. (text) & Klaus (music)
00:00 / 04:39
jaz-dec-2020-1b1.jpg
bottom of page