TEKOČI RITEM  -  Flowing

Tekoči ritem (Flowing) nas uči prizemljevanja in povezovanja z lastnim telesom. Plešemo ga v mehkih krožnih gibih, s pozornostjo osredotočeno v stopalih in s poudarjenim vdihom, da lažje občutimo svoj notranji tok energije. Učimo se mu zaupati, ga vzdrževati in podpirati. V tekočem ritmu se srečujemo z ženskim aspektom svojega bitja, ki je intuitiven, sprejemajoč, podpirajoč in prilagodljiv. Z utelešanjem tekočega ritma postajamo sposobnejši, da v življenju delujemo spontano, svobodno in malo manj strahu.

STAKATO RITEM - Staccato

Stakato (Staccato) je ritem izražanja in delovanja; predstavlja moški princip v vsakem od nas. Plešemo ga v jasnih čistih geomterijskih gibih s poudarjenim izdihom. Zavest je osredotočena v bokih, medenici in  področju srca. Ko utelešamo lastnosti stakato ritma, smo aktivni, samostojni, odločni, svojo energijo znamo jasno usmerjati v začrtane cilje, da z lahkoto urejamo materialno življenje. Stakato nas uči sožitja strasti in ljubezni, spoštovanja svojih in tujih meja, sodelovanja in ustvarjanja v skupnosti, olajša nam sproščanje napetosti in jeze.Stakato (Staccato) je ritem izražanja in delovanja; predstavlja moški princip v vsakem od nas. Plešemo ga v jasnih čistih geomterijskih gibih s poudarjenim izdihom. Zavest je osredotočena v bokih, medenici in  področju srca. Ko utelešamo lastnosti stakato ritma, smo aktivni, samostojni, odločni, svojo energijo znamo jasno usmerjati v začrtane cilje, da z lahkoto urejamo materialno življenje. Stakato nas uči sožitja strasti in ljubezni, spoštovanja svojih in tujih meja, sodelovanja in ustvarjanja v skupnosti, olajša nam sproščanje napetosti in jeze.

KAOS RITEM  -  Chaos

Kaos (Chaos) predstavlja vrhunec vala v dinamiki gibanja. Pozornost usmerimo v glavo, zavestno sproščamo obrazne in vratne mišice ter ob obilnem dihanju s hitrimi gibi sproščamo celo telo, da dosežemo stanje predaje in opustitve miselnih in čustvenih oblik. V praznini, ki nastaja, racionalni um sestopi in prepusti ustvarjalni prostor intuitivnemu umu. Kaos v življenju povezujemo z zmožnostmi, da znamo odpustiti, opustiti, oprostiti in razgraditi odvečne oblike, navezanosti in ujetosti; da lažje potujemo skozi spremembe in krize, osvobodimo nakopičeno žalost, ter da smo sposobni svojo življenjsko strast uporabiti kot moč in navdih za avtentično ustvarjalnost.

LIRIČNI RITEM -  Lyrical

Energija liričnega ritma (Lyrical) je zračna, spreminjajoča se in prilagodljiva kot veter. V plesu je pozornost usmerjena v roke, gibanje je lahkotno in svobodno. Lirični ritem je učitelj zrelosti, modrosti, veselja, povezanosti z naravo; je izraz duše in večni spreminjevalec oblik. V njem dosežemo osvobojeno radostno bivanje.

RITEM GLOBOKE TIŠINE -  Stillness

Globoka tišina (Stillness) je zadnji ritem v valu, ko se spustimo v meditativno stanje odprte prisotnosti in čuječnosti. To predstavlja tudi bistvo in jedro prakse. Pozornost je usmerjena v dih. Gibi se umirijo, ples je zbran in povezan z dimenzijami prostora in časa. Misli in čustva utihnejo. Ego osebnosti se umakne izraznosti duha. V ples uvajamo trenutke osredotočenega mirovanja; v njih je plesalec hkrati tudi opazovalec. V stanju globoke tišine se prebudi ekstatični intuitivni način zaznavanja, dojemanja, sporazumevanja in ustvarjanja. Plesalec izgine in ostane samo še ples; gibanje postane bivanje v dihu, ki vodi vse globlje k izvoru modrosti in sočutja.

Copyright 2020-Damjan Makovec s.p.

Politika zasebnosti Splošni pogoji

"Put the psyche in to motion and it will heal itself." G.Roth

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now